Bestuurder Ellis Jeurissen verlaat Mutsaersstichting

Bestuurder Ellis Jeurissen neemt per 1 juli afscheid van jeugdzorgorganisatie de Mutsaersstichting. In een toelichting zegt ze dat vrij snel na de start van haar aanstelling in september vorig jaar duidelijk werd dat ‘de functieomschrijving waartegen ik ja had gezegd vrijwel in het niet viel bij de enorme opgave die er lag’.

Zo is te lezen op de website van de Mutsaersstichting (https://mutsaersstichting.nl/nieuws/persbericht-ellis-jeurissen-verlaat-de-mutsaersstichting-per-1-juli-2024/). Ellis Jeurissen: ‘Het was alle hens aan dek om een herstelplan te maken en de Mutsaersstichting te behoeden voor faillissement. Samen met Harm Wijgergangs heb ik besloten om me in te zetten voor dit ingewikkelde proces, terwijl ik met andere intenties was gestart. In plaats van verder bouwen aan de groei werd het repareren. Het beschadigde vertrouwen in onze organisatie bij belangrijke partners en stakeholders herstellen. Maar ook onze verwaarloosde interne organisatie herstellen. Voor al onze bevlogen medewerkers, die een goede werkomgeving en -cultuur verdienen die hen in staat stelt om hun werk goed te doen. Na 7,5 maand is het herstelplan klaar. Nu is het aan de gemeenten om te besluiten of ze de financiële hulp die we vragen, willen en kunnen verlenen. Maar de Mutsaersstichting wordt kleiner, we gaan terug naar de basis. Vraagt de toekomst om een COO of om een andere invulling? Die functie paste bij de koers die de Mutsaersstichting in het verleden heeft ingezet. Niet meer bij de toekomst die nu voor ons ligt. Vandaar dat ik per 1 juli een andere uitdaging aanga.’

Samen met een nog nieuw te vormen raad van toezicht gaat de Mutsaersstichting op zoek naar een nieuw interim lid van de raad van bestuur.  

 

Lees ook andere artikelen over transfers en benoemingen (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/personalia)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

ellisjeurissen ellisjeurissen