Neergestoken medewerker ggz-instelling Mondriaan overleden

De medewerker van een ggz-instelling Mondriaan in Heerlen, die vorige week werd neergestoken, is dinsdag aan haar verwondingen overleden. Dat meldt de politie woensdagochtend. De vrouw werd vorige week maandagmiddag neergestoken op het terrein van de instelling Mondriaan. Korte tijd later hield de politie een 29-jarige vrouw uit Heerlen aan als verdachte.

Tussen het slachtoffer en de verdachte bestond in het verleden een behandelrelatie, laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten. De verdachte verschijnt donderdag voor de raadkamer. Ze wordt na de dood van het slachtoffer niet langer verdacht van poging tot moord of doodslag, maar van moord of doodslag, aldus de woordvoerder van het OM.

ForFACT
Het slachtoffer werkte in een zogeheten ForFACT-team en heeft die behandelmethode volgens Mondriaan ‘op de kaart gezet’. ForFACT is een programma waarbinnen hulpverleners uit verschillende disciplines, zoals psychiaters, verpleegkundigen en maatschappelijk werkers, samenwerken op het gebied van de behandeling en begeleiding van cliënten.

Grote leegte
De dood van de medewerker laat ‘een grote leegte’ achter in de organisatie, zo laat de Limburgse instelling weten. ”Onze collega was spontaan, bevlogen, gedreven en werkte vanuit haar hart”, staat in een verklaring. ”Dit verlies raakt ons allemaal diep.” De overleden vrouw heeft bijna twintig jaar bij Mondriaan gewerkt. Ze was 39 jaar. ”Ze was krachtig, betrokken, deskundig, gericht op samenwerking en zorgde goed voor haar teamleden”, zeggen de Mondriaan-medewerkers over hun overleden collega. ”We gaan haar ontzettend missen.” (ANP)

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

mondriaan mondriaan

Reacties
Reactie: (Rick Jan Kok)
2-5-2024, 20:18
Heel veel sterkte voor alle Medewerkers en familie en vrienden.