Ggz stil om geweld tegen beroepsgroep

Zorgmedewerkers hebben donderdagmiddag twee minuten het werk neergelegd en gezwegen uit protest tegen geweld tegen de beroepsgroep. NU’91, een beroepsorganisatie voor mensen die in de zorg werken, had het initiatief voor de actie genomen nadat medewerkster van ggz-instelling Mondriaan in Heerlen overleed nadat zij was neergestoken (https://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-4423222/nieuws/neergestoken_medewerker_ggz-instelling_mondriaan_overleden.html).

In het hele land en in alle zorgsectoren is volgens NU’91 door tienduizenden mensen meegedaan. De actie spreidde zich ‘als een olievlek’ uit over de ggz, ziekenhuizen, thuiszorg en gehandicaptenzorg. Een bericht van minister Conny Helder op X zwengelde nog meer reacties aan, aldus Nu’91. Mensen zouden het als erg positief hebben ervaren dat ‘we het er eindelijk eens met zijn allen over hebben’.

De doodgestoken vrouw (39) werkte bij de Limburgse ggz-instelling Mondriaan. Ze werd op 15 april neergestoken en overleed op 23 april aan haar verwondingen. Begin vorig jaar werd een 26-jarige begeleidster van een jeugdzorgcentrum in Emmen op haar werk doodgestoken. Een cliënt van een ggz-instelling in Poortugaal mishandelde vorig jaar drie verpleegkundigen tijdens zijn behandeling.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

ssst ssst