Heb jij je ogen open voor LVB in de GGZ?

(Adv.)

Congres op donderdag 3 november in Apeldoorn

 

We kunnen er niet meer omheen dat een groot aandeel van de patiënten in de psychiatrie laagbegaafd is. Het percentage is met ruim 40% zo groot dat we hen niet meer mogen excluderen. Daarom organiseren wij op 3 november 2022 een congres, zodat deze groep zichtbaar wordt. Wij willen Nederland wakker schudden! Ogen openen voor LVB in de psychiatrie, de consequenties ervan, maar vooral de kansen die er nu liggen in je eigen team, lokaal en landelijk op te pakken.

Wij hebben tijdens dit congres sprekers met een duidelijke boodschap waaronder onze eigen Jeanet Nieuwenhuis, die 20 september promoveerde op het onderzoek naar de prevalentie van LVB en zwakbegaafdheid in de S-GGZ.

Ook ontmoet je Xavier Moonen, Floortje Scheepers en Joanneke van der Nagel. Jolanda Douma is dagvoorzitter en debatleider.

En natuurlijk gaan we verdiepen met workshops, waaronder:

·         Hoe maak je de reguliere GGZ ook geschikt voor mensen met een licht verstandelijke beperking? Door Ester van Beek (manager VGGNet)

·         Screener Intelligentie en Licht verstandelijke beperking (SCIL); opsporen van LVB door Jeanet Nieuwenhuis (psychiater bij GGNet en promovendus op dit onderwerp)

·         Een workshop over het in kaart brengen van het aanpassingsvermogen met de ADAPT, door Janneke Hazelhorst GZ psycholoog  en AnneRoos Went, basis psycholoog

·         Wvggz en Wzd, wat moet ik ermee?!? Door Margot Klooster, jurist bij GGNet

 

Meer over dit boeiende congres, het programma, de sprekers, alle workshops en natuurlijk inschrijving om erbij te zijn, vind je op www.vggnet.nl/congres (http://www.vggnet.nl/congres)!

Tot ziens op 3 november?!

Congres ggnet Congres ggnet