De Podcasts

Door: Judith de Roos

Tips over fijne, interessante of misschien wel schurende podcasts in de wereld van de GGZ
 

Deze week: de podcastserie Traumastapeling (https://open.spotify.com/show/6t4INmBFWvdv1cAfUr9zd9)

Vers van de pers is de podcastserie ‘Traumastapeling’ van studio Noodzaak. Hierin onderzoekt Julia von Graevenitz hoe we tot een wat traumasensitievere samenleving kunnen komen. Ze spreekt experts die zich onder andere druk maken over platgeslagen beelden over daders en slachtoffers. Er komen professionals aan het woord over slachtoffer- maar ook daderbehandeling. En er is onvrede over de kennis van professionals bij trauma. Von Graevenitz maakt er prettige uitzendingen van, ze heeft een fijne luisterstem en stelt verhelderende vragen. Er staan nu 2 afleveringen online, maar het smaakt zeker naar meer.

In deze aflevering is psycholoog Anne Marsman te gast. Zij heeft zich gespecialiseerd In de lange termijn gevolgen van ingrijpende gebeurtenissen In de jeugd. Marsman is initiatiefnemer van het onlangs opgerichte platvorm traumanet.nl (https://traumanet.nl/)
Je vindt de aflevering hier (https://open.spotify.com/episode/2QbVtxbmW0zzqchn8oCZuz)


Lees ook andere getipte podcasts! (https://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-4365961/nieuws/de_podcasts.html?page=0)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

podcast podcast