Stappen naar ggz-samenwerking Caribisch gebied

Tijdens een conferentie op Curaçao zijn stappen gezet om de federatie Dutch Caribbean Mental Health op te richten. Dat is een samenwerking tussen ggz-partijen in het Caribisch deel van het koninkrijk.

Het gaat om de stichtingen FSMA Respaldo (Aruba), GGZ Curaçao, Brasami (Curaçao), PSI Skuchami (Curaçao), Mental Health Foundation Sint-Maarten en Mental Health Caribbean (Bonaire, Sint-Eustatius en Saba). 

Uitwisselen
Dat schrijft de website curacao.nu (https://curacao.nu/samenwerkingsverband-ggz-partijen-in-het-caribisch-deel-van-het-koninkrijk-versterkt/). Het doel van de nieuwe federatie is om de kwaliteit van de ggz op alle eilanden te bevorderen. Dutch Caribbean Mental Health zal het uitwisselen van inhoudelijke en organisatorische expertise faciliteren, met name op het gebied van kwaliteit en doorontwikkeling, wet- en regelgeving en opleidingen. Tijdens de conferentie over ggz en fz in het Caribisch gebied zijn ook aanbevelingen gepresenteerd om verschillende vormen van gedwongen zorg en forensische zorg te verbeteren.

 

Lees ook andere artikelen over samenwerking in de ggz (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/samenwerking ggz)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

handshake handshake