Week van de mentale gezondheid: 3 tot en 8 juni 2024

Van maandag 3 juni tot en met zaterdag 8 juni 2024 vindt de nationale Week van de Mentale Gezondheid plaats. Ruim 4 op de 10 Nederlanders krijgen in hun leven te maken met psychische problemen. Nederlands heeft zich daarom sinds 2023 aangesloten bij de jaarlijkse European Mental Health Week. Deze week maakt onderdeel uit van een bredere maatschappelijke beweging die landelijk in gang wordt gezet, waarbij het ‘gewoon’ wordt dat we naar elkaar omkijken en oog hebben voor de mentale gezondheid van onszelf en van elkaar

De komende jaren organiseert Nederland in de eerste week van juni de Week van de mentale gezondheid. Hiervoor is gekozen omdat de European Mental Health Week steeds in een andere week in mei plaatsvindt en pas relatief laat bekend wordt wanneer het is. Noteer 3 t/m 8 juni 2024 alvast in je agenda!

Inhoudelijk wordt aangesloten bij het thema van de Europese week die van 13 t/m 19 mei 2024 wordt georganiseerd. (Bron: Museum voor de Geest (https://museumvandegeest.nl/agenda/week-van-de-mentale-gezondheid/))

Het Europese thema voor 2024 is co-creatie.

Verschillende steden en organisaties organiseren activiteiten in het kader van de week voor de mentale gezondheid:

Hier vind je de Europese informatie over de week (https://www.mentalhealtheurope.org)

Hier vind je de activiteiten in Amsterdam (https://thriveamsterdam.nl/deweek24/)

Hier vind je de activiteiten door het Museum van de Geest (https://museumvandegeest.nl/agenda/week-van-de-mentale-gezondheid/)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

Mental Health Week Mental Health Week