2 miljoen voor groene ggz-terreinen

De vergroeningsslag van ggz-terreinen gaat intensiveren. Tijdens een Groene GGZ-bijeenkomst bij Dimence Groep in Deventer werd bekend gemaakt dat Nationale Postcode Loterij hiervoor 2 miljoen euro beschikbaar stelt. Dit moet bijdragen aan een nieuw systeem voor herstel van natuur en mentale gezondheid.

Dat meldt de Groene GGZ op 13 juni (https://www.ivn.nl/aanbod/groene-ggz/nieuws/intensivering-vergroeningsslag-van-ggz-terreinen-ingezet/). De intensivering is onderdeel van het Groene GGZ Partnerschap en het domein Gezondheid van het Collectief Natuurinclusief. De coördinatoren van de Groene GGZ zijn IVN Natuureducatie en Nature For Health. Zij maakten bekend er een groot project is ingediend bij het Ministerie van VWS, in het kader van de Green Deal Duurzame Zorg. Het project zal de verdieping van de Groene GGZ en de verbreding ervan ondersteunen, en ondersteuning geven aan een groene ouderenzorg en groene gehandicaptenzorg. IVN en Nature For Health kondigden ook aan dat eind dit jaar een bijeenkomst wordt georganiseerd voor instellingen werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, ouderenzorg en ziekenhuizen. Het doel van deze bijeenkomst is om instellingen te laten leren en inspireren van elkaar.

Daarnaast presenteerde Het Kadaster de resultaten van een onderzoek, uitgevoerd in opdracht van het Collectief Natuurinclusief. Volgens het rapport Het landgebruik van zorginstellingen (https://www.ivn.nl/app/uploads/sites/235/2024/04/Zorgterreineningebruikeindrapportapril2024.pdf) beslaat het gezamenlijke oppervlak van zorgterreinen in ons land ruim 50.000 hectare. Dat is vergelijkbaar met de omvang van het Texel of gelijk aan de helft van alle bedrijventerreinen in Nederland samen.

 

Lees ook andere artikelen over groene ggz (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/groene ggz)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

bomen bomen