De Podcasts

Door Judith de Roos

Tips over goede, interessante of misschien wel schurende podcasts in de wereld van de ggz.

Deze week: Het trauma tussen ons (https://open.spotify.com/episode/5kHigHGv9pZWgyhjy3xDhD?si=hY0_uWOdTvuVbxjhp3zYPw)

In deze tweedelige podcastserie onderzoekt Lotte Wilbrink - die twee ouders heeft met PTSS - wat dit met haar en haar gezin gedaan heeft. Ze spreekt met twee andere ervaringsdeskundige én met psychiater Carien de Kloet, die gespecialiseerd is in PTSS.

Helder wordt dat de impact van PTSS op de naasten niet mis is. De persoonlijkheid van opgroeiende  kinderen wordt hier zeker door beïnvloed. Uiteindelijk spreekt Wilbrink ook met haar moeder, die politieagente was. Ze doorlopen samen het tijdspad hoe de PTSS is ontstaan en is verlopen.

De podcast heeft soms iets weg van een hoorspel, Wilbrink neemt ons als luisteraar mee het bos in, gesprekken in de auto en een fijne deurbel als ze langsgaat bij iemand met PTSS. Het is een mooie combinatie van haar persoonlijke verhaal en informatie over PTSS.

In deze link aflevering 2, met de pakkende titel ‘de grijze wolk in huis’ (https://open.spotify.com/episode/5kHigHGv9pZWgyhjy3xDhD?si=hY0_uWOdTvuVbxjhp3zYPw).

 

Lees ook andere getipte podcasts! (https://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-4365961/nieuws/de_podcasts.html?page=0)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier, opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines.

podcast podcast