Eerste directeur Nederlandse Vereniging voor Autisme overleden

Onlangs is Mies Hoffman-Keizer overleden. Zij was de eerste secretaris in het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en daarna tien jaar directeur van het landelijk bureau van de NVA.

Dat meldt de NVA op 27 juni (https://www.autisme.nl/2024/06/27/eerste-directeur-nva-overleden/). Bij de oprichting van de vereniging in 1978 werd Hoffman secretaris in het eerste bestuur. Daarna was zij van 1978 tot 1988 directeur van het landelijk bureau van de NVA. Mies Hoffmann was ook erelid van de NVA.

Mies Hoffman zat vormde samen met onder anderen Heleen van Rhede en Willem Momma (vader van Kees Momma) het eerste bestuur. Samen streden zij voor de erkenning van autisme door de overheid, resulterend in de beleidsnota ‘Autisme’. Dit geschiedde pas officieel in 1985, bij de financiering en instelling van autismeteams binnen de Regionale Instelling voor Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg (RIAGG).

In 1988 vertrok ze met haar echtgenoot naar België. Daar werd ze onmiddellijk benaderd door Autism Europe in Brussel, waarvan ze secretaris werd. Die functie vervulde ze tot na het Internationale Autismecongres in Den Haag.

 

Lees ook andere artikelen over mensen in de ggz (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/personalia)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

Mies-Hoffmann Mies-Hoffmann