Wishal Sewbalak na onderzoeksrapport weer bestuurder bij VIGO

Op 24 juni is Wishal Sewbalak herbenoemd als lid van de raad van bestuur van VIGO. Hij vormt de raad van bestuur samen met interim bestuurder John Kauffeld.

Dat meldt VIGO op haar website. Kauffeld volgt als bestuursvoorzitter interim bestuurder Paul de Bot op, die stopt op 1 juli. VIGO is de koepel waaronder de organisaties Centiv, GGZ Momentum, Pactum, Rooyse Wissel, Vincent van Gogh en Viviq vallen.

Follow the Money
Wishal Sewbalak was al eerder benoemd als bestuurder, maar legde de afgelopen periode zijn statutaire bestuurlijke rol tijdelijk neer. Dat was om de onafhankelijke status van het onderzoek van het externe bureau IG&H naar aanleiding van de publicaties van Follow the Money (https://www.ftm.nl/artikelen/vigo-bestuurder-vrij-spel-door-slecht-toezicht?share=jqUCJn6n6yaHYd8GPBI4Pvd%2BEIaCS7zlcfugwy7uR%2BTQB2FKH0kksuXh6%2FWd0A%3D%3D) vanaf eind 2023 te waarborgen. De afgelopen tijd is hij werkzaam gebleven als psychiater, als hoofd van de instelling Rooyse Wissel en de afdeling voor wetenschappelijk onderzoek en opleiding van Vincent van Gogh en als geneesheer-directeur van Centiv.

Inmiddels is het onderzoekrapport door IG&H opgeleverd. Daarin staat een positief advies over zijn herbenoeming. Sewbalak heeft ook binnen de organisatie gesprekken gevoerd om ervan overtuigd te zijn dat hij het vertrouwen van heeft om de rol van bestuurder weer op te pakken.

 

Lees ook andere artikelen over transfers en benoemingen (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/personalia)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

Wishal Sewbalak Wishal Sewbalak