Kwaliteitskader woonzorg in langdurige ggz in Register Zorginstituut

Zorginstituut Nederland neemt het Kwaliteitskader woonzorg in de langdurige ggz op in het openbaar Register. Het kwaliteitskader is een belangrijke mijlpaal voor mensen die gebruik maken van woonzorg in de langdurige ggz.

Dat schrijft het Zorginstituut op 24 juni (https://www.zorginzicht.nl/nieuws/kwaliteitskader-woonzorg-in-de-langdurige-ggz-opgenomen-in-register). Het kwaliteitskader is een product van ruim twintig beroepsverenigingen, brancheverenigingen, zorgorganisaties, cliëntorganisaties, bestuursorganen en financiers. Zij hebben in een korte periode constructief samengewerkt aan het kwaliteitskader, onder regie van Valente en de Nederlandse ggz. Zorginstituut Nederland heeft vastgesteld dat het kwaliteitskader voldoet aan het Toetsingskader.

In gesprek
In het kwaliteitskader geven de betrokken partijen een gedeelde visie op wat goede woonzorg is in de langdurige ggz én hoe samen te werken aan passende woonzorg. Zij beschrijven de visie vanuit het perspectief van cliënt, naaste, zorgprofessional, zorgorganisatie en financiers. Met het kwaliteitskader kunnen betrokken partijen met elkaar in gesprek om samen te leren en de woonzorg te verbeteren voor mensen met langdurige psychische klachten.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

Kwaliteitskader Woonzorg in de langdurige ggz Kwaliteitskader Woonzorg in de langdurige ggz