De Podcasts

Door Judith de Roos

Tips over goede, interessante of misschien wel schurende podcasts in de wereld van de ggz.

Deze week: Rino Groep Podcast (https://open.spotify.com/episode/3gCq2WoeARGHmawKrccQol?si=b01Un15jQBmHXwoh4WEL0g&nd=1&dlsi=9c6c7271046f4065)

Bij de Rino Groep hebben ze klaarblijkelijk in de vakantie gewoon doorgewerkt en een interessante podcast opgenomen over de kwetsbaarheid van hulpverleners. In gesprek met psychiater Oostindiër kijken Jan Meijeoos en Jolie Jacobs naar patronen die Antoinet Oostindiër - die een ggz-praktijk heeft speciaal voor zorgprofessionals - heel regelmatig tegenkomt.

Ze belicht welke schema’s ze vaak ziet en het wordt helder waarom juist hulpverleners regelmatig ernstig vastlopen en pas laat  hulp zoeken. Naast inzicht in de psyche komen ook secundaire en zelfs tertiaire traumatisering aan de orde. Ze sluiten de podcast af met preventieve tips en de rol van de leidinggevende.

Een interessante podcast om zo na de vakantie eens mee te beginnen en je voordeel mee te doen!

Beluister afl. 32: De kwetsbaarheid van psychologen (https://open.spotify.com/episode/5kHigHGv9pZWgyhjy3xDhD?si=hY0_uWOdTvuVbxjhp3zYPw)

 

Lees ook andere getipte podcasts! (https://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-4365961/nieuws/de_podcasts.html?page=0)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier, opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines.

RINO Groep Podcast RINO Groep Podcast