De podcasts - extra editie

Wereld Suïcide Preventie Week 2024

Op dinsdag 10 september is het World Suicide Prevention Day. Deze hele week staan organisaties stil bij het belang van suïcidepreventie. GGZ Totaal geeft hier aandacht aan in het dagelijks nieuws en via deze extra editie van de rubriek De podcasts, normaal alleen in GGZ Totaal e-magazine. 

De Geweldloze Podcast

Door Judith de Roos 

In de week van de Wereld suïcidepreventie aandacht voor een verhelderende aflevering uit De Geweldloze Podcast (https://open.spotify.com/episode/7cru7q4RPDrm2exRnK2lZz?si=n7gJq2QWRHaVoqrLO8Chxg&nd=1&dlsi=f888e562040f4250). In de Geweldloze Podcast bekijken Marieke van Ginneken en Ilse van den Heuvel al 32 afleveringen lang naar opvoeden en alle uitdagingen die daarbij komen kijken vanuit het gedachtengoed van Verbindend Gezag & Geweldloos Verzet.

Aflevering 33 is, in samenwerking met 113, geheel besteed aan suïcidaliteit en zelfbeschadiging bij jongeren. Ze gaan in gesprek met Kathelijne van Dongen welke systeemtherapeut bij LUMC Curium is. Ze weet waar ze het over heeft want Van Dongen heeft al aan zo’n honderd groepen  de Oudertraining verbindend gezag & Geweldloos verzet gegeven, aan ouders van jongeren die langdurend suïcidaal zijn. In de podcast vertelt zij duidelijk vanuit welke pijlers ze werken en hoe de methodiek bruikbaar is bij deze heftige problematiek. Van Dongen vertelt passievol en vol begrip hoe deze ouders kunnen handelen en daarmee iets kunnen doen wat ingaat tegen de suïcidaliteit en zelfbeschadiging.

Het is een drieluik, in aflevering 2, sinds 10 september online, komen drie ervaringsdeskundige jongeren aan het woord.In aflevering 3 komen ouders aan het woord.

Het is een podcast vol hoop, zeker het luisteren waard!

Beluister De Geweldloze Podcast op Spotify. (https://open.spotify.com/episode/7cru7q4RPDrm2exRnK2lZz?si=n7gJq2QWRHaVoqrLO8Chxg&nd=1&dlsi=f888e562040f4250)

 

Lees ook andere artikelen over suïcidepreventie (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/suicide)

----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou!

GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

 

geweldlozepodcast geweldlozepodcast